Artikel top billede

Danske lærere sender en opfordring til undervisningsministeren om, at han kan gøre sin indflydelse gældende og få slettet multimedieskatten.

Danske lærere til kamp mod multimedieskat

Danske lærere mener, at multimedieskat vil ramme dem hårdt. Det er et benspænd i forhold til den kæmpeindsats, den enkelte ansatte i skolen skal præstere, lyder det i et åbent brev til ministeren.

De danske skolelærere melder sig nu også på banen i kampen mod multimedieskatten.

Danmarks IT-vejlederforening har forfattet et brev til skolens minister, hvor den argumenterer for, at beskatningen på bredbånd og pc'er giver ringere undervisning af vores børn.

"Det kan i forvejen være svært at overtale lærerne til at anvende it," siger Malte von Sehested, som er lærer og næstformand i Danmarks IT-vejlederforening.

"Derved kan det blive endnu en sovepude, hvis regeringen vil kræve betaling for at få stillet udstyr til rådighed. I og med at man selv skal betale en stor del af gildet, vil der for nogle være en undskyldning for ikke at engagere sig i it, og derved integrere det i undervisningen," vurderer han.

Gør noget Bertel Haarder

Danmarks IT-vejlederforening har valgt at henvende sig direkte til Undervisningsminister Bertel Haarder, selv om det egentlig er skatteministeren, som er ansvarlig.

Det skyldes, at foreningen vurderer, at forslaget vil forringe undervisningen, og derved er en sag, der kryber over på undervisningsministerens bord.

Håbet er derfor, at Bertel Haarder vil gøre sin indflydelse gældende i fortolkningen af skatteloven, således at skolens pædagogiske personale ikke bliver ramt økonomisk for at udføre det arbejde, som de er ansat til, lyder det i et åbent brev til ministeren.

Brevet lyder således:

Åbent brev til undervisningsministeren

Kære Undervisningsminister Bertel Haarder.

Vi henvender os til dig, skønt det egentlig er din kollega, skatteministeren, der har forårsaget vores reaktion.

Grunden er denne, at din kollegas multimedieskat på 5000 kr årligt for at have arbejdsgiverbetalt multimedieudstyr med hjem kommer til at ramme folkeskolen på et i forvejen meget ømt sted, nemlig integration af IT og medier i skolen.

Lærere og pædagoger har en lang tradition for at finpudse deres forberedelse hjemme, hvor der er ro til fordybelse, og eftersom langt de fleste skoler ikke stiller en personlig arbejdsplads til rådighed for den enkelte lærer, er det derfor naturligt, at man bruger sit private skrivebord derhjemme til at forberede sig ved eller rette opgaver.

Så vidt vi husker, har der aldrig været tale om, at lærere skulle sættes i skat af at tage skolens bøger eller andre materialer med hjem for at sætte sig ind i de didaktiske overvejelser omkring anvendelsen af disse.

De fleste lærere har i forvejen en computer derhjemme, og de færreste har en arbejdsgiverbetalt internetadgang, på trods af, at skolens intranetsystem bruges hjemmefra i stor stil.

Det, at personalet har en af skolens computere med hjem, betyder meget i forhold til integrationen af it og medier i undervisningen, idet man ikke skal forvente, at lærerens og pædagogens private pc har det samme programmel, som er installeret på skolens computere.

Vi i Danmarks IT-vejlederforening vil derfor afvise, at hjemlån af en af skolens bærbare computere til forberedelse og efterbehandling skal betragtes som et frynsegode for skolens personale, og vi har en grim fornemmelse af, at personalet vil reagere meget negativt og føle det som et benspænd i forhold til den kæmpeindsats, den enkelte ansatte i skolen skal præstere for at få ændret hele undervisningssiden fra analoge til digitale undervisningsmidler- og redskaber.

Vi tror på, at du er enig i vore betragtninger, og vi håber derfor, at du vil gøre din indflydelse gældende i fortolkningen af skatteloven, således at skolens pædagogiske personale ikke bliver ramt økonomisk for at udføre det arbejde, som de er ansat til.

Med venlig hilsen
på foreningens vegne

Per Kristensen
Landsformand
Danmarks IT-vejlederforening




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere